Red Bracket

Avion Court

Avion Court, Crawley

Avion Court Avion Court is a brand new development made up of 137 contemporary residential units and located in Crawley with close proximity to Gatwick Airport.

This former 1970s office tower has undergone an extensive transformation and benefits from secured on-site parking, concierge service, bike storage and improved landscaping. The property will include a shared amenity space with the aim of giving enjoyable social spaces and enhanced facilities for the residents.

The site is within walking distance to Crawley Town shopping centre and with excellent connections to local overground and bus services. The development is well positioned opposite the Crawley Leisure Park on London road, which features a multi-screen cinema, a health club, a bowling alley and several restaurants. Avion Court forms part of Interland Group’s Private Rental offering and is due for completion in late Spring 2020.

Frameclad designed the SFS to sit outside of the building line using an oversail – continuous walling system. By using specialised bracket system the inconsistencies in the existing façade were overcome to provide a true building line to receive subsequent façade treatments.

Product: SFS Oversail / Continuous walling
Site: Avion Court
Main Contractor: Tim K
Materials: Continuous Walling / Oversail SFS
Area: 3000m²
Floors: Four floors plus gables and parapet
Status: Completed late spring 2020

Screen Shot 2020 04 16 At 21.30.58
Photo 14 11 2018, 13 25 24 2
Photo 14 11 2018, 13 25 24

Case Studies

Iceland

Frameclad’s manufacturing capabilities came into there own when they were asked to produce a separating wall in a distribution warehouse. SFS studs were required to reach a height of 13.8m which proved a challenge but were produced and delivered successfully to a very satisfied client.

Deeside case study Iceland Frameclad

Goods Corner

Located in a prominent area of Edinburgh the scheme consisted of 3 blocks of student accommodation. Frameclad supplied all of the frames and floor cassettes to form the three-storey structure. The developer was keen to use some of the previous buildings stonework which were incorporated in the external cladding of the cottage building.

1 Goods Corner Frameclad