Red Bracket

Wembley Point

Goods Corner, Edinburgh

This prestigious project sits just off the North Circular in the shadow of Wembley.  It towers high above all around it and places an imposing mark on the sky line.  This is a full refurbishment of a reinforced concrete structure.  All existing external walls were removed and replaced – along with infill floor sections – to the whole of the building.

Frameclad employed a number of specialist techniques to deal with the inconsistency of the existing build – As Built information was sometimes difficult to come by and slightly inaccurate – however, the build went tremendously well and both specialist installer partner Buildtherm and the client RGB are delighted with the results.

Infill extensions to the concrete floors were a particular challenge.

There are plans to introduce further structural amendments to the penthouse – Frameclad and the project developers are looking at options to make this a reality.

Product: Stud and Track and floor infil section
Main Contractor: Buildtherm
Client:
Materials: 75mm,100mm and 150mm
Area: 8000m²
Floors: 20 floors
Status: On site

Frameclad Wembley Point BuildTherm
Frameclad Wembley Point BuildTherm
Play Video

Case Studies

Infill To Primary Frame

This uniquely shaped building designed by B&R Architects is on the site of the former Bellerby Theatre in Guildford. Main Contractor Bowmer & Kirkland were tasked with building a new Waitrose food store on the ground floor with 30 apartments and 18 affordable homes on the tapering floors above. Several of these enjoyed roof gardens which are sheltered by high parapet walls constructed from Frameclad SFS.

Infill To Primary Frame Case Study

Think On Top Of The Box

Located in a coastal location, this was a conversion of an existing 3 storey concrete frame building into 9 townhouses. Frameclad provided the SFS infill to form new external walls to the existing levels then added a self-supporting top floor with SFS to give additional floor space to the scheme. Due to the restrictive nature of the site and the need to keep the new loadings of the upper floor to a minimum, SFS was the ideal solution for the developer.

Think On Top Of The Box